De tekeneria of de kleurderitus? Sketchcrawl voor iedereen

Nee, geen tekenbeet, daar heb ik dan weer geen last van gelukkig. Maar wel van het uiten van mijn drang naar kleur en vorm op papier: tekenen dus. En terwijl ik hier probeer dit te verwoorden verdringen de vormen zich al weer in mijn hoofd, zij willen maar al te graag toevertrouwd worden aan het papier.

Nooit gebrek aan inspiratie, het stroomt eruit als een waterval soms. En wat het voorstelt: als je geluk hebt een katje of een ander herkenbaar wezen of voorwerp. In alle andere gevallen sta ik verwonderd open voor wat iedereen in de onder mijn handen gegroeide vormen ziet. Soms zit er emotie in, maar zelden zijn mijn tekeningen echt verdrietig. Meestal zijn ze zelf net zo verwonderd en kleurrijk als de omschrijvingen die ze vaak van jullie krijgen.

Tekenen is een zoektocht naar kleur, vorm en contrast. Het hoeft niet ergens op te lijken, wat dat betreft zou iedereen het moeten kunnen, mits je maar durft te proberen. Daarom zou iedereen, jong of oud, zich niet moeten laten weerhouden door de welbekende ‘dat kan ik helemaal niet’ en gewoon moeten genieten van het proces, het bezig zijn.

Ook voorzichtig proberen? Kom op 21 april kijken of meetekenen bij de Sketchcrawl in Gouda. Er is er ook een in Heerlen en Schiedam.

Katjes teken ik graag.

Follow me for updates on my artwork:
Share my work if you like it:
This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.