Creatief met steen (of was het kurk?)

Creatief met kurk, eh, steen… de meesten van jullie kennen die serie wel. Droge humor, je moet er wel van houden en dat doe ik wel ja. Maar na 2 afleveringen ben ik zo flauw dat je me beter ff door de zoutpannen van Guerande kan rollen….  en zo kom ik zomaar op Guerande, zal ik het nog eens zien? De plek waar ik ooit op vakantie ging en mijn ouders enthousiast over vertelde.

Die vonden het daar zo leuk dat ze er gingen wonen om van hun oude dag te genieten. Dus  kwam ik er ook vaak, en ja het is een mooie streek, google alleen maar eens naar de plaatjes.

Maar terug naar die steen, tja, mozaiek vond ik altijd al erg gaaf. Maar na het zien van het werk van Gaudi in Barcelona had ik even geen zin meer om kunst te maken, dat was zoooooo mooi…. daar kon toch niks meer tegenop? Omvergeblazen door zijn werk had ik toen geen idee dat ik ook ooit mijn eigen tegels zou gaan breken.

Maar ja, als je een burn-out hebt dan heb je ineens tijd over. En je moet juist iets met je handen doen om je hoofd stil te krijgen. En toen kreeg ik er helemaal zin in: mozaiek zou het worden. Op de site staan inmiddels genoeg leuke voorbeelden van zelfbedachte dingen. Zomaar uit mijn grote duim komen de ontwerpjes rollen.

Mozaiek heeft me ook wat geleerd: geduld… want het duurt even om het in elkaar te zetten. Maar dan heb je ook wat. En er dan achter komen dat een licht met donkere achtergrond nogal dominant kan zijn in je ontwerp zodat je het eigenlijke onderwerp niet meer goed ziet, contrast is het keywoord… maar… te laat, de lijm is onverbiddelijk…

Al doende leert men en ik geniet nog steeds van de kleuren en de glansglimwormpjes die ik soms zie als het licht op de scherven valt, en tja, scherven brengen mij op dit moment geluk 🙂

Follow me for updates on my artwork:
Share my work if you like it:
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *